Over

Toon en Taal is opgericht door Karin Blankert-van Hengel.

Muziek

Tijdens haar werk leerde zij de kracht van muziek kennen en ontwikkelde zij zich van logopedist tot muziekwerker.

Karin gaat uit van het unieke in ieder mens. Met haar intu├»tieve muzikale kwaliteiten zet zij naar behoefte een sfeer neer van rust, verstilling, veiligheid, ontspanning of juist beweging.  Haar kunstenaarschap is om met muziek aan te raken, los te maken, te prikkelen, af te stemmen in het hier-en-nu. Zij maakt een muzikaal samenzijn tot een echte ontmoeting waarbij iedereen wordt gezien, gehoord en aangeraakt, met of zonder woorden.

miMakkus

De miMakkus-methode geeft Karin een verrijking in mogelijkheden tot contact. Tijdens muziekbelevingen maakt ze hier gebruik van. Daarnaast bezoekt zij mensen in diverse zorgcentra als gecertificeerd miMakker onder de naam Katharina Kannitz.

miMakker Katharina Kannitz heeft twee gezichten: Katharina, verfijnd, wijs en een tikkeltje hooghartig, en Kannitz, aandoenlijk verlegen en dramatisch onhandig.

Eenvoudige handelingen en simpele problemen zijn een reusachtige opgave voor Kannitz. Haar hulpeloze en wanhopige blik maken dat anderen meeleven en haar te hulp schieten. Haar bizarre en onlogische oplossingen zorgen voor commotie, betrokkenheid en een schaterlach.

Katharina laat zich zien in voorzichtigheid en subtiliteit. Zij is de rust zelve en maakt een diepe hartsverbinding. Ze verstaat en spreekt alle talen, ook het ongesproken woord. Ze kan dichtbij zijn, van hart tot hart, zodat de ander totale erkenning, troost en harmonie kan ervaren.

Katharina Kannitz betekent het meest voor anderen wanneer ze hen met regelmaat ontmoet, bijvoorbeeld (twee)wekelijks of maandelijks. Zij heeft een voorliefde voor medemensen met dementie, een verstoorde communicatie of een (ernstige) meervoudige beperking.